Pizza-oven maken

Eén of twee dagdelen

De schaaldelen waaruit de oven bestaat zijn al in een mal gemaakt. De klei is dan stevig genoeg om de oven verder af te maken. U snijdt de deur er in, u maakt de schoorsteen, steuntjes voor de ovenplaat enz. Daarna kunt u de oven naar eigen inzicht versieren en eventueel beschilderen met engobe (gekleurde kleislib).

Ieder kan voor zich een oventje maken of u kan gezamelijk één oven maken. Prijs in overleg naar aanleiding van de vraag.  De workshop kan aangevuld worden met pizzaatjes bakken.

 

Draken kleien
voor kinderen, ongeveer 1 uur

Anna vertelt iets over draken en heeft in haar atelier en tuin ook draken staan. De kinderen gaan zelf een draak kleien en deze decoreren met glazuur. De draken worden gebakken en kunnen later opgehaald worden. Natuurlijk mogen ze ook iets anders kleien dan een draak.

3 tot 8 kinderen, 10 euro per kind. 

 

Raku stoken
1 dag, op afspraak

Bij Anna in de tuin kan er raku gestookt worden. Op de dag zelf begin je met glazuren. Daarna moet het werk even drogen en kan het de gasoven in. Na een half uur is de glazuur gesmolten en wordt het werkstuk uit de oven gehaald met een tang. Het gloeiende werkstuk gaat daarna een kwartier in de zaagsel. Dan moet het weer afgekoels zijn om schoon gepoetst te worden. Op een dag kunnen we zo'n 3 á 4 ovens stoken.
De maximale hoogte voor een werkstuk is 25 cm. De werkstukken moeten van te voren gebakken zijn. Je kunt eventueel twee weken van te voren werkstukken komen kleien. 

De kosten zijn € 50,- inclusief glazuren, stoken, koffie, thee en soep. Hierbij ga ik uit van 3 á 4 stuks werk.

Vuursculptuur
groepsproject voor festivals, feesten en andere bijzondere gebeurtenissen.

Voor een vuursculptuur zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Anna bouwt een sculptuur in opdracht en het wordt ter plekke gestookt. U heeft een mooi spectakel en een sculptuur.
  2. Met vier tot tien mensen wordt een toren gekleid en gedecoreerd. Deze moet twee weken drogen en kan daarna als vuursculptuur gestookt worden.
  3. Anna bouwt een toren of ander object. Deze kan 's ochtends met gekleurde klei versierd worden en 's middags ter plekke gestookt.

Neem gerust contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Anna zal dan een offerte schrijven.

 

Pizza bakken
voor festivals, feesten en (kinder)feestjes.

Het mogelijk om Anna met de oventjes, tafels, partytent en ingrediënten in te huren. Prijs in overleg.