Cursussen/workshops

De cursussen worden gegeven in mijn atelier te Uffelte. Een fijne plek met geleemstucte muren en een houtkachel. Hier draag ik graag mijn ervaring met klei over. Voor mij is het werken met klei een ambacht. De techniek en het contact met het materiaal staat voorop. Natuurlijk is de vorm ook belangrijk. Hierbij gaat het vooral over verhoudingen en de spanning van een lijn. 

atelier “Kadosh” Lindenlaan 67, Uffelte

Vragen kunnen per email of telefoon gesteld worden.

Kleicursus, handopbouw en/of draaien

In een kleine groep (max. 3 volwassenen) kan makkelijk op de individuele wensen in gegaan worden. Beginners kan ik verschillende technieken aanleren. Gevorderden kan ik helpen met praktische tips. Het is ook leuk om van elkaar te leren. Naast het opbouwen van werkstukken met de hand is het ook mogelijk om werkstukken te draaien op een elektrische draaischijf. Glazuren is vanzelfsprekend een onderdeel van de cursus.

Werkstukken uit de basiscursus

Voor 10 lessen is het cursusgeld € 150,- en € 50,- voor alle materialen en stoken, in totaal dus €200,-

  • donderdagavond van 19:00 tot 21:30 uur, VOL,
  • donderdagmiddag van 14:00 tot 16:30 uur, start 7 oktober, nog 1 plaatsen vrij,
  • vrijdagochtend van 10:00 tot 12:30 uur, nog 1 plaats vrij, doorlopend.

Workshop raku stoken

Werkstukken die raku gestookt zijn. Craqualé door het snelle afkoelen, waar het zwart is, is geen glazuur.

Raku stoken is een gezellige bezigheid. In Anna’s tuin kunnen we met eenhoutoven aan het werk. Je hebt van te voren al werkstukken gemaakt die geschikt zijn voor raku. Dit kan tijdens de cursus of tijdens een aparte workshop van één of twee dagdelen.

Het is ook mogelijk om ’s ochtends te kleien en dit al ’s middags te glazuren en te stoken. We gebruiken hiervoor een speciale klei.

Datum in overleg.
€ 40,- voor een ochtend of middag inclusief glazuur en stookkosten.

In open vuur stoken

Gezellig bij het vuur een potje maken en decoreren. En deze dan in het vuur stoken! Eenvoudiger kan het niet. Het vuur zal op de potjes zijn sporen achter laten. Een leuke buitenactiviteit voor een groep van 3 tot 6 personen.

€30,- per persoon voor een dagdeel.

datum in overleg, deze workshop is te combineren met zelf pizzaatjes bakken en eten.